top of page

Υπηρεσίες

 Η Ψυχοθεραπεία είναι ένα καλό πλαίσιο για να δουλέψει κανείς αυτά που τον προβληματίζουν. Η συνεδρία διαρκεί 55 λεπτά. Ιδανικά οι συνεδρίες καλό είναι να γίνονται μια φορά την εβδομάδα ώστε να υπάρχει μια σταθερότητα στην διεργασία που επιλέγεις να κάνεις στην ζωή σου. Διαφορετικά υπάρχει και η επιλογή κάθε δύο εβδομάδες.

 

  Συχνά θέματα που εξερευνώνται στην ψυχοθεραπεία είναι:

 

 

 

 

 

 



 


 

 

 

 

 

 

 



                                   


              

  • Κρίσεις πανικού

  • Κατάθλιψη

  • Φοβίες και ιδεοψυχαναγκασμοί

  • Πένθος

  • Δυσκολίες στις ερωτικές σχέσεις

  • Δυσκολίες στην εργασία

  • Ιατρικά προβλήματα

  • Κακοποίηση στην παιδική και ενήλικη ζωή

  • Αυτονόμηση από την πατρική οικογένεια

  • Διαχείριση διαζυγίου

  • Γονεϊκότητα

  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση

  • Μετα-τραυματικό σοκ

  • Αποδοχή της σεξουαλικότητας

  • Αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές

  • Εθισμοί

  • Σεξουαλικά θέματα

  • Διαχείριση θυμού

  • Διατροφικές διαταραχές

Εθισμοί

Η εθιστική συμπεριφορά παρουσιάζεται συχνά ως μηχανισμός αντιμετώπισης για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στη ζωή. Η μοναξιά, η απώλεια, οι επαγγελματικές αποτυχίες, είναι μόνο λίγες από αυτές που συναντάμε όλοι μας στην πορεία της ζωής μας. Δυστυχώς ο εθισμός έχει ως συνέπεια πολλές φορές να οδηγεί σε περαιτέρω επανάληψη και επιδείνωση αυτών των δυσκολιών. Στην Υπαρξιακή - αναλυτική ψυχοθεραπεία εξετάζουμε το θέμα αυτό αναζητώντας το νόημα που κρύβεται πίσω από την συμπεριφορά αυτή, τις συνέπειες που έχει στην προσωπική ζωή και τις σχέσεις του θεραπευόμενου. Αφού θεραπευτής και θεραπευόμενος δημιουργήσουν μια στενή συμμαχία, θα ψάξουν μαζί να βρούν εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Για εκείνους που επιλέγουν να αφήσουν πίσω τους αυτές τις συμπεριφορές, η υπαρξιακή αναλυτική προσέγγιση αναγνωρίζει πως εκεί υπάρχει και η ανάγκη του θεραπευόμενου για πένθος και θρήνο, για τα κομμάτια εκείνα της ζωής τους που μέχρι τώρα δεν κατάφερε να ζήσει, για τον χρόνο που χάθηκε όσο βρίσκονταν σε ενεργό εθισμό. Έτσι λοιπόν ο ψυχοθεραπευτής δημιουργεί χώρο και αφήνει χρόνο για να αναδυθούν και να εκφραστούν αυτά τα συναισθήματα.

Πένθος

Όταν πενθούμε πονάμε. Και όταν πονάμε έχουμε ανάγκη να δουλέψουμε αυτόν τον πόνο. Δυστυχώς όταν ζούμε σε έναν κόσμο που προτεραιότητα έχει η ικανοποίηση, η κατανάλωση και η θετικιστική διάθεση για την καλή λειτουργεία της αγοράς, δύσκολα βρίσκουμε τον χώρο για να εκφράσουμε το πένθος μας. Στην υπαρξιακή - αναλυτική ψυχοθεραπεία αναγνωρίζουμε ότι το πένθος είναι μια ψυχική κατάσταση αρκετά υποκειμενική και ιδιαίτερη για τον κάθε άνθρωπο. Ο τρόπος που γνωρίζαμε τον κόσμο διαλύεται καθώς χάνουμε αυτούς που αγαπάμε. Στόχος στην δική μας προσέγγιση είναι να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς του θεραπευόμενου, με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, να τον συνοδεύσουμε ώστε να βρει ένα καινούργιο τρόπο να νοηματοδοτήσει τον κόσμο του/της, καθώς προσαρμόζεται στην απώλεια. Ο υπαρξιακός θεραπευτής θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον θεραπευόμενο να αναγνωρίσει την στενοχώρια του/της και να αποδεχτεί την πραγματικότητα του θανάτου. Ύστερα θα προσπαθήσουν μαζί να αναγνωρίσουν τι νόημα είχε αυτό το πρόσωπο για τον θεραπευόμενο,  και να βρούν  με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσε το πρόσωπο που θρηνείται να τοποθετηθεί στην ζωη του θεραπευόμενου.

 Κρίσεις πανικού και άγχος

Αστική ζωή, γρήγοροι ρυθμοί, αυξημένες ώρες εργασίας, πολιτικές αναταραχές, απουσία συλλογικότητας, ατομικισμός. Το άγχος είναι αναμενόμενο και κοινό βίωμα σε όλους μας. Είναι μία αίσθηση που αναδεικνύει ότι συνήθως απουσιάζει η τρυφερότητα, η ασφάλεια, η αυθεντικότητα, η δίψα και η καθοδήγηση ενός πραγματικού νοήματος για ζωή. Στην οξεία φάση του, το πρόσωπο που βιώνει άγχος θα παρουσιάσει ψυχοσωματικά συμπτώματα, με πιο συχνό τις κρίσεις πανικού. Κατά την υπαρξιακή - αναλυτική προσέγγιση, θεωρούμε πως το άγχος και οι κρίσεις πανικού είναι ένα εσωτερικό κάλεσμα του εαυτού, που μας υπενθυμίζει ότι κάτι μας ενοχλεί βαθύτατα σε ψυχικό επίπεδο και εμείς το αγνοούμε επανειλημμένα. Επομένως αποφεύγουμε να συγκεντρωθούμε μόνο στην εξυγίανση του συμπτώματος και εστιάζοντας στις υπαρξιακές διαστάσεις αυτών των προβλημάτων, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον θεραπευμένο να σταθεί στο βαθύτερο νόημα του άγχους τους ώστε να προχωρήσουν προς μια βαθύτερη, πιο πλούσια, αυθεντική ζωή.

Διαχείρηση Θυμού

Η έκφραση των συναισθημάτων μας είναι ένας τρόπος να συνδεόμαστε με τον κόσμο και μια θυμωμένη σύνδεση είναι ένας ακόμα τρόπος να το πετυχαίνουμε. Παρ’ολα αυτά είναι και σύνδεση που εμπεριέχει μέσα της και το βίωμα της απειλής, δηλαδή οτι αυτό που είναι πολύτιμο για έμας το στερούμαστε, μας το κλέβουν. Μόλις συνηθίσουμε να στερούμαστε πολλά από τα πράγματα που εκτιμούμε, η δυσαρέσκεια μπορεί να γίνει τόσο έντονη που να είναι αδύνατο να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο. Στην υπαρξιακή - αναλυτική προσέγγιση αναγνωρίζουμε οτι οι άνθρωποι που παλεύουν με τον υπαρξιακό θυμό λαχταρούν την αναγνώριση, την αίσθηση της αξιοπρέπειάς τους που έχει ματαιωθεί και λαχταρούν να εκτιμήσουν την ικανότητά τους να συμμετέχουν παραγωγικά και δημιουργικά στον κόσμο. Επομένως στην διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής θα συνοδεύσει ενεργά τον θεραπευόμενο/η προκειμένου να καταφέρει να ανακτήσει την ικανότητα του/της να ελέγχει την συμπεριφορά του/της. Ταυτόχρονα, η θεραπευτική διάδα θα διερεύνηση τα νοήματα και τις αξίες που οδήγησαν τον θεραπευόμενο/η να αισθάνεται τόσο καταπιεσμένος/η και θα εξετάσουν τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που οδηγούν σε φαύλους κύκλους δίωξης, απογοήτευσης και βίας.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Στην ζωή θα υπάρξουν αρκετές περιστάσεις που θα κλονίσουν την αξία που έχουμε για τον εαυτό μας. Οι περιστάσεις αυτές μπορεί να είναι αρκετά έντονες ώστε να ξυπνήσουν μέσα μας πεποιθήσεις ανεπάρκειας, ανημποριάς και απαξίωσης. Στην υπαρξιακή - αναλυτική προσέγγιση προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε και να καταλάβουμε από που προέρχονται οι φωνές αυτές, είτε κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, είτε δουλεύοντας στο παρόν, προκειμένου να βοηθήσουμε τον θεραπευόμενο να νιώσει όμορφα για τον εαυτό του και να καταφέρει να διώξει αρνητικές αυτόματες σκέψεις που θα τον εμποδίσουν από το να χαράξει την ζωή που επιθυμεί.

Οι συνεδρίες διεξάγονται με τους παρακάτω τρόπους:

Chair

Φυσική παρουσία:

Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες διεξάγονται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο  γραφείο μας

Mobile Phone

Διαδυκτιακά:

Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες διεξάγονται και Online με την χρήση των παρακάτω   λογισμικών: 

 

  • Skype                                                    
     

  • Zoom
     

  • WhatsApp
     

  • Viber

bottom of page